Rektörümüz Dizsan Otomotivi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dizsan Otomotive ziyarette bulundu. Ziyarette Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Derviş Erol, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü’nden Öğr. Gör. Alper Atmaca ve Öğr. Gör. Bünyamin Atmaca da hazır bulundular.

Üniversitemizle ilgili genel bilgi paylaşımında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği meyvelerini vermeye başladı” diyerek iş birliklerinin önemli ve gerekli olduğuna işaret etti. Öğrencilerimizin de işletmelerde staj yapmalarının önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  staj sonunda öğrencilerimizin iş sahibi olabilmelerine olanak sağlayan bu stajların aynı zamanda, hızla gelişen teknolojiyi takip edebilmeleri için de stajların sistematik bir şekilde yapıldığında faydalı ve verimli olacağını sözlerine ekleyerek, bu konuda gereken her türlü desteğin yapılması gerekliliğine ve somut adımlar atılmasının mutluluk verici olacağını dile getirdi.

Dizsan Otomotiv Genel Müdürü Ömer Eren de “İşyerini biz sadece kendi işyerimiz olarak değil, üniversitemiz öğrencilerine de imkan sağlayacak bir yer olarak düşünüyoruz. İşyerimizdeki her bölümü bir derslik haline getirerek öğrencilerimize laboratuvar ortamında geniş bir staj yapma olanağı sunuyoruz” dedi.  Öğrencilere staj konusunda tam destek olacaklarını/olduklarını söyleyen Dizsan Otomotiv Genel Müdürü Eren, Rektörümüzün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Ziyarette, Dizsan Otomotiv Genel Müdürü Eren işletmeleri hakkında bir de sunum gerçekleştirdi. İşletme, Scania servisi olarak 1980 yılında kurulmuş olup 1989 yılında Scania markasının yetkili servisliğini 60 m² tesise almıştır. 1997 yılında 600 m² olan daha modern ve yeni yapılan tesiste hizmet verilmeye başlanmış, 2007 yılında 6104 m² sahaya sahip ve teknolojik imkanları daha fazla olan yeni tesis binası kullanıma başlamıştır. 2011 yılında tekrar yenilenen firma, sektörde söz sahibi ve önde gelen Ağır Vasıta üretici, servis hizmeti sunduğu Scania marka çekici ve kamyonlarının satış bayiliği de işletmeye dahil edilmiştir.