Merzifon Fuarına Dizsan Damgası

Merzifon Sanayi ve Otomotiv Fuarı dün düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen fuarda, Çorumlu otomotiv firmaları ve bazı sanayi kuruluşları da stand açtı.

Fuar alanında gerçekleşen açılışa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, askeri erkan, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

İlçe halkının da büyük ilgi gösterdiği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende sırasıyla kürsüye gelen Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hayati Erkek, Belediye Başkanı Alp Kargı ve Kaymakam M. Fatih Geyim ile Vali İbrahim Halil Çomaktekin katılımcılara hitaben birer selamlama konuşması yaptılar.

‘MERZİFON KABUĞUNA SIĞMIYOR’

“Merzifon artık kabuğuna sığmıyor” diyen konuşmacılar, ilçe sınırları içinde kalan Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi amacıyla kamulaştırma işlemlerine başlandığına dikkat çektiler.

İlçenin sanayi ve ticaret alanında hızla geliştiğini vurgulayan konuşmacılardan CHP’li Belediye Başkanı Alp Kargın, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu tebrik ederek başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan protokol üyeleri, davetlilerle birlikte standları gezdiler.

FUARIN GÖZDESİ OLDULAR

Çorumlu otomotiv firmaları, Amasya’nın Merzifon ilçesinde düzenlenen Sanayi ve Otomotiv Fuarı’na çıkarma yaptı.

Fuara Scania yetkili bayii Dizsan Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Çoban ve Satış Temsilcisi Savaş Ovucu, Toyota yetkili satıcısı Şamlıoğlu Otomotiv Satış Danışmanları Ertaş Topdal ve Ayşe Çatal, Peugeot ve Hyundai yetkili satıcısı Karataş Otomotiv Şube Müdürü Emir Kınacı, Satış Yönetmeni Hasan Tahsin Ünverdi ve Satış Danışmanı Mehmet Gençkurt, Honda yetkili satıcısı Meroto Otomotiv Satış Danışmanı Gökhan Ebil ile Karakaşlar Otomotiv Şube Müdürü Hasan Koray Gül katıldı.

Otomotiv tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği fuarda Scania’nın genel amaçlı çekici ve inşaat grubu araçları; Toyota’nın Rav4, Auris, Yeni Auris Touring Sports ve Corolla modelleri; Peugeout’un 301, 308, 2008, 3008 ve Partner Tepee modelleri; Hyundai’nin i10, i20, i30, ix35 ve Accent Blue modelleri; Honda Civic’in Premium, Elegance ve Executive versiyonları ile Fiat’ın Punto, Bravo, 500L, Freemont, Fiorino, Doblo ve Yeni Ducato modelleri görücüye çıktı.

Fuarda ayrıca Citroen yetkili satıcısı Oksan Otomotiv ile Kia, Nissan ve Skoda yetkili bayii Asal Otomotiv de stand açtı.

Düzenlenen fuarda stand açan firmalar arasında Çorum, 6 marka ve toplam teşhir alanıyla ilk sırayı alırken Çorumlu otomotiv firmaları da organizasyonun gözdesi oldu.

Açılış töreninin ardından standları ziyaret eden Amasya ve Merzifon protokolü de fuara damga vuran Çorumlu firmaları ve yöneticilerini tebrik ettiler.

Merzifon Sanayi ve Otomotiv Fuarı’nın 31 Ağustos 2014 tarihine kadar gezilebileceği bildirildi.

Çorum Hakimiyet