Dizsan 35. yılını müşterileriyle kutladı

Dizsan Otomotiv Sanayi’nin 35. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Anitta Otelde düzenlenen programda BP Castrol’un Scania araçları için özel olarak ürettiği yağ konusunda bilgiler verildi.

Düzenlenen yemeğe Dizsan otomotiv Genel Müdürü Ömer Eren, Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Çoban, BP Castrol Bölge Müdürü Umut Çakır, Teknik Destek Uzmanı Tuba Yıldırım ve Scania kamyon ve çekici kullanan Dizsan müşterileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Dizsan Otomotiv Sanayi ve Tic. Ltd.Şti Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Çoban, Dizsan Otomotiv’in 35.yılını kutladıklarını ve bu mutlu anı müşteriler ile paylaşmak istediklerini anlatan Çoban, 1980 yılından beri faaliyette olan Dizsan’ın bu günlere müşterilerinin sayesinde geldiğini belirtti.

BP Castrol Teknik Destek Uzmanı Tuba Yıldırım ise konuşmasında BP Castrol’un Scania kamyon ve çekicileri için özel olarak ürettiği sistem 5 teknolojili motor yağını tanıttı.

Bu teknoloji ele %50daha yüksek performans sağlandığını ifade eden Yıldırım, yağ kalınlaşması, pistonda tortu oluşumu, kirleticiler, aşınma ve korozyon ile kuruma karşı bu yağın diğer yağlara göre daha çok dayandığını dile getirdi. Scania’da motor geliştirilirken BP Castrol uzmanlarının da beraber çalıştığını ve motorun yapısı gücü ve özelliğine göre uygun yağ geliştirildiğine dikkat çeken Yıldırım, bu yağın üretiminde de bir Türk uzmanın katkılarının bulunduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe katılanların soruları cevaplandırıldı.