21-26 Eylül İran/ Tahran- Tebriz İş Heyeti Raporu

21-26 EYLÜL İRAN/ TAHRAN- TEBRİZ İŞ HEYETİ RAPORU

Türkiye İhracatçılar Meclisinin Himayelerinde,  21-26 Eylül 2014 tarihinde İran/Tahran-Tebriz’de düzenlenen iş adamları heyeti  İş görüşme  detay bilgileri,  amaçlanan  ve ulaşılan sonuç verileri aşağıdadır.

KAPSAM:

Türkiye İhracatçılar Meclisince tertip edilen, Tahran ve Tebriz’de sektörümüzle ilgili Bir hafta süreli iş görüşmelerinde, yeni iş imkanlarının oluşturulması ve iş adamlarını karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması, ülkeler arası diyaloğun sağlanması, Ticari alanların ve serbest bölgelerin tanıtılmasını kapsamaktadır.

AMAÇ:

Bulunduğumuz coğrafyada TETEK Projesi olarak tanımlanan Avrupa- İran Transit Geçiş hattının güzergahımız da yer alması sektörümüzle ilgili ciddi bir potansiyelin önümüzde durduğunu ve bizlerin bu potansiyelden faydalanamadığımızı bir realite olarak gözler önüne sermektedir. Firmamızca amaçlanan Geçiş sağlayan Scanıa markası araçların yurt genelinde tek elden her türlü bakım, arıza ve kazalarına müdahale etmek, Emtia ve  mal taşımacılığında lojistik hizmet sunmak. Dış açılım sağlayarak iş potansiyelimizi yükseltmek ve firmamıza yüksek katma değerler kazandırmak amaçlanmıştır.

SONUÇ:

Yapılan görüşmeler sonrası firmamız uluslararası antlaşmalara imza atmış, faaliyet ve çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir.